In fire

Jag vet inte om jag ska skriva på bloggen eller inte, de känns lite som att de finns roligare saker... men men.

Tänkte först berätta om i tisdags på brandstationen.
Då var det brandförlop som vi skulle kolla på, IN REAL! Jo så vi satte på oss RB 90 dvs vår brandsäkra overall. Med syrgasutrustning och ansiktsmask. sen bar de av in i konteinern. sedan sattde de igång infernot. Längst in i konteinern låg några playwood skivor mot väggen och i taket. de startade elden och vi fick kolla hur branden började ta sig. Det fanns även en byrå som läg en meter från där elden startade, det var meningen att pyrolysen från elden skulle tända på den, pyrolys är värmestrålning, du kan se de på varm metall en solig dag t ex utomlands. Men den här pyrolysen var runt 2-3 hundra grader varmare.
elden tog sig bra men de gick lite segt, vi har inte hur mycket syre som hälst så då gick en av brandmännen fram och sprutade något som såg ut som vatten men var i själva värket sprit, det var som att han hade en eldkastare. Riktigt häftigt.
Det var skitballt nu när lågorna gick långsammare tack vara att elden fick mindre syre.  Elden gick i slow motion Önska jag hade haft en kamera. Nu var det runt 300 grader där vi satt. så det började brännas som fan på händerna som var beklädda med trädgårdshanskar xD Billigt.... men men. Nu brinner det ovanför oss och alla i konteinern började röra sig utåt för att det vart så jävla varmt. Så alla gick till slut ut och in en kortis en gång till sen var övningen slut.
 De var bland de häftigaste jag sätt, hur coolt som hälst!

Sånnt kommer man se några gånger i månaden :D!

//Jocke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0